香港的核心價值,今日受到蠶食,企硬,撐孩子,撐自己。

CY這位偽術家,方寸大亂,所謂"港人港地",收買市民,實情是假大空,九月七日是價值之戰。為香港,不要國民,只要公民。

港人港地笑話一宗,不如多築公屋、居屋,再增大居屋的入息上限,受助者更清晰,現在只是偏袒富有階層,可付上高昂首期。

啓德一千多單位,只佔供應5%,二、三年後,遠水難救近火,最大鑊是市價賣樓,歐洲印炒買債,美國QE3,通脹狂升,樓價照急上,就算係沙田人沙田地都無得救。信cy一成,聽雙目失明,新婚夫婦自求多福,或者跟我地一齊日日去佔領政總,洞房花燭。 新聞說地價估價$4500左右,加埋建築費$3500,$8000一呎,四百呎屋才三百二十萬,努力,唔幫李+x打工,幫CY打工,去吧!做奴隸的人民,不然可以揀青年宿舍,不過唔可以男女同住,要紥住,還是捱住呢?總之cy都讓大家有得揀,尤如切與不切有好多空間。要紥、要捱,紥可能有好多通奸,捱可以有日日當更。

請支持《學民思潮》Facebook Page(http://www.facebook.com/scholarism

廣告